Domača suha klobasa
Prava gorenjska klobasa kot nekoč, izdelana brez konzervansov. Včasih so gorenjci izdelovali svoje klobase iz manj mletega svinjskega mesa boljših koncev, katere so rahlo odimili in začinili samo z morsko soljo, domačim česnom in mletim poprom. Mi se še vedno držimo te osnovne recepture. Na večje kose narežemo svinjsko stegno, goveje stegno in trdo hrbtno slanino. Meso zmešamo skupaj in ga damo odtečti za čez noč. Naslednji dan maso začinimo s Piransko soljo, mletim poprom in dodamo sveže zmleti česen. Maso napolnimo v tanko svinjsko črevo in narejene klobase razporedimo na palice ter jih razporedimo v dimnico, v kateri zakurimo bukova drva in žagovino. Ob počasnem dimljenju dobijo klobase svoj značilen okus in vonj.
Sestavine:
Svinjsko meso 60%, goveje meso 20%, slanina 20% , česen, sol, poper.
Izdelek ne vsebuje nitritov .
Sušene mesnine
Pakiranje:
En par
Cena na par 3,00 €
Priprava:
Klobaso lahko uživamo brez prekuhavanja.