Domača salama 450g
Domača salama je ena najbolj znanih tradicionalnih slovenskih kmečkih jedi, ki ne sme manjkati na nobeni praznični mizi. Skrivnost dobre salame je v kvalitetnih sestavinah, pravilnem zorjenju in kančku vraževerja. Moj dedek mi je vedno pravil, da moraš salame delati samo ob prazni luni, saj se drugače meso ne osuši pravilno. Tako, kot bi znali reči drvarji za svoj les. Posebnost naše salame je, da ne uporabljamo nitritne soli ali ostalih barvil in konzervansov. Izdelujemo jo samo s pomočjo Piranske soli, popra in belega vina, v katerem smo zmleli česen in mu odstranili koščke. Tako dosežemo, da brez konzervansov salama ne oksidira. Salame dimimo na hladnem dimu, ki ga ustvarijo bukova drva, zakopana v veliko žagovine. Tako dosežemo blag okus po dimu in obenem pripravimo meso na zorjenje v zorilnici, kjer se na suhem zraku suši še 2 do 3 mesece. Tako pripravljena salama postane ravno prav trda za rezanje.
Sestavine:
Svinjsko stegno, goveje meso, trda slanina, sol, belo vino, česen, mleti poper.
Izdelek ne vsebuje nitritov .
Sušene mesnine
Pakiranje:
Ena salama cca 450 g
Cena na kilogram 25,00 €
Priprava:
Salamo narežemo in jo postrežemo z najljubšim sirom in vloženo zelenjavo.