Dimljena vratovina

11,5523,10

Dimljena vratovina izboljšajo naše enolončnice, saj naredijo okusen pasulj, prebranec, segedin ali pa jemo sama z malo hrena ali krompirjevo solato.

Pakirano po cca 500g.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dimljena vratovina

Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju. Dimljena šunka ne smejo manjkati za veliko noč ali pa v enolončnicah, kot so ričet, pasulj, prebranec ali pa kot samostojna jed.

Sestavine:

Svinjska vratovina, česen, sol, poper, lovor, brinove jagode.

Izdelek ne vsebuje nitritov .

Sušene mesnine

Pakiranje:

Polovička cca 700g

Cel kos cca. 1400g

Cena na kilogram 16,50 €

Priprava:

Dimljena vratovina izboljšajo naše enolončnice, saj naredijo okusen pasulj, prebranec, segedin ali pa jemo sama z malo hrena ali krompirjevo solato. Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od 1 ure za manjše kose pa do 2 uri za večje kose mesa. Najbolje je, da ob kuhanju v meso zapičite oster nož ali vilico, katera mora iti z lahkoto v sredico mesa. Takrat je meso pravilno skuhano in ne bo trdo.

Rok uporabe 45 dni.
Teža

Cel cca 1400g, Polovička cca. 700g

Call Now Button Scroll to Top