Dimljen kare brez kosti
Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Kare je zelo pust kos mesa, saj ima nizko vsebnost maščobe.
Sestavine:
Svinjski kare brez kosti, česen, sol, poper, lovor, brinove jagode.
Izdelek ne vsebuje nitritov .
Sušene mesnine
Pakiranje:
Manjši kos cca. 500g
Večji kos cca. 800g
Cena na kilogram 16,50 €
Priprava:
Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od 1 ure za manjše kose pa do 2 uri za večje kose mesa. Najbolje je, da ob kuhanju v meso zapičite oster nož ali vilico, katera mora iti z lahkoto v sredico mesa. Takrat je meso pravilno skuhano in ne bo trdo.