Ovčji sir
Za ovčje sire značilen rahlo pikanten okus se dopolnjuje s prav tako bogato aromo, ki postaja med zorenjem sira vedno močnejša. Skorja sira ima nežen sivo-rjav odtenek, struktura pa je kompaktna, čvrsta in nekoliko trša. Staran ovčji sir je odlična izbira za vse, ki so jim ljubši pikantnejši in močnejši okusi.
Čas zorenja: 4-8 mesecev
Namig za uporabo: Testenine, omlete, pečeno meso ali krompir v kombinaciji z ovčjim sirom pridobijo čisto poseben poln okus. Skupaj z različnimi oreščki in suhim sadjem (predvsem hruškami) je ovčji sir nepogrešljiv del sirnih plošč, odlično pa se dopolnjuje tudi s številnimi jedmi mediteranske kulinarike.
Pakiranje:
En kos cca. 333g
Cena na kilogram 37,20 €
Hranilne vrednosti
Povprečna hranila vrednost na 100g: Energijska vrednost 1681kJ/402kcal
Maščobe 33.5g od tega nenasičene maščobe 23.4g
Ogljikovi hidrati <1g od tega sladkorji <1g
Beljakovine 26g
Sol 2.1g