Mladi kajmak
Nasoljena smetana, pridobljena iz kuhanega mleka, ki jo poznamo pod imenom kajmak, je ena od tipičnih jedi balkanske kulinarike. Mladi kajmak za razliko od klasičnega ne zori, kar botruje temu, da sta okus in aroma precej nežna, rahlo slana, struktura smetane pa med nasoljevanjem postane nekoliko trša.
Namig za uporabo: Kajmak se običajno uporablja kot priloga k mesu oz. jedem z žara, odličen pa je tudi preprosto – kot namaz. Je nepogrešljiv pri pripravi krompirjevega pireja, svojo aromo in okus pa lepo razvije tudi v kombinaciji z različnimi omakami.
Pakiranje:
Lonček 240g
Cena na kg 19,50 €
Hranilne vrednosti
Povprečna hranila vrednost na 100g: Energijska vrednost 1801kJ/430kcal
Maščobe 45g od tega nenasičene maščobe 29g
Ogljikovi hidrati 3g od tega sladkorji 3g
Beljakovine 5g
Sol 1.1g