Dimljena šunka

6,7510,80

Dimljena šunka izboljšajo naše enolončnice, saj naredijo okusen pasulj, prebranec, segedin ali pa jemo sama z malo hrena ali krompirjevo solato.

Lahko izbirate med manjšo cca. 500g in večjo cca 800g šunko.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dimljena šunka

Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju. Dimljena šunka ne smejo manjkati za veliko noč ali pa v enolončnicah, kot so ričet, pasulj, prebranec ali pa kot samostojna jed.

Sestavine:

Svinjsko stegno, česen, sol, poper, lovor, brinove jagode.

Izdelek ne vsebuje nitritov .

Sušene mesnine

Pakiranje:

Polovični kos cca. 500g

Celi kos cca. 800g

Cena na kilogram 13,50 €

Priprava:

Dimljena šunka izboljšajo naše enolončnice, saj naredijo okusen pasulj, prebranec, segedin ali pa jemo sama z malo hrena ali krompirjevo solato. Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od 1 ure za manjše kose pa do 2 uri za večje kose mesa. Najbolje je, da ob kuhanju v meso zapičite oster nož ali vilico, katera mora iti z lahkoto v sredico mesa. Takrat je meso pravilno skuhano in ne bo trdo.

Rok uporabe 45 dni.
Teža

Manjša cca. 500g, Večja cca. 800g

Call Now Button Scroll to Top