Dimljen kare brez kosti

6,7510,80

Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Kare je zelo pust kos mesa, saj ima nizko vsebnost maščobe.

Pakirano kos cca 500g

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dimljen kare brez kosti

Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Kare je zelo pust kos mesa, saj ima nizko vsebnost maščobe.

Sestavine:

Svinjski kare brez kosti, česen, sol, poper, lovor, brinove jagode.

Izdelek ne vsebuje nitritov .

Sušene mesnine

Pakiranje:

Manjši kos cca. 500g

Večji kos cca. 800g

Cena na kilogram 13,50 €

Priprava:

Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od 1 ure za manjše kose pa do 2 uri za večje kose mesa. Najbolje je, da ob kuhanju v meso zapičite oster nož ali vilico, katera mora iti z lahkoto v sredico mesa. Takrat je meso pravilno skuhano in ne bo trdo.

Rok uporabe 45 dni.
Teža

Manjša cca. 500g, Večja cca. 800g

Call Now Button Scroll to Top